Bij Thijs Logistiek investeren we in ons personeel

De laatste tien jaar groeit het tekort aan chauffeurs in Nederland. Voor Thijs Logistiek een uitdaging, want we kunnen niet zonder chauffeurs. Daarom zijn we gaan kijken hoe we bestaande medewerkers aan boord kunnen houden. “Dat was de start van een vitaliteitsprogramma,” zegt Will van Hoeij, HR verantwoordelijke bij Thijs.

 

Betrokkenheid, vitaliteit en inzetbaarheid

Hierbij staat centraal dat mensen betrokken, vitaal en inzetbaar blijven. “We snappen dat het leven in deze maatschappij steeds drukker is geworden en iedereen wil tijd hebben voor zijn privéleven,” zegt Rilana Doezé, HR medewerker. “Daarom hoef je bij Thijs niet extreem vroeg te beginnen, je bent redelijk op tijd thuis en werkdagen zijn ook flexibel in te delen.” Will: “En loop je privé ergens tegenaan? Dan helpen we je ook graag in het traject om er weer bovenop te komen. Persoonlijke aandacht is hierbij leidend!”

 

Ontspanning is ook belangrijk. Will: “We zorgen voor leuke evenementen, zoals de Nieuwjaarsduik door onze wasstraat, maar zorgen ook dat mensen in het zonnetje gezet worden, bijvoorbeeld tijdens een jubileum of ‘Dag van de vrachtwagenchauffeur’.” Onderdeel van het vitaliteitstraject is ook dat medewerkers gestimuleerd worden om voldoende te bewegen door met de fiets naar het werk te komen of tijdens de pauze een ommetje te maken.

 

Naast de vitaliteit en inzetbaarheid, is betrokkenheid een belangrijk aspect. “Daarom zoeken we altijd de verbinding op,” zegt Rilana. “Onze chauffeurs zijn veel op pad, terwijl het kantoorpersoneel op locatie zit in Weert. Om nu echt te zien wat werken bij Thijs precies inhoudt, laten we medewerkers meelopen met hun collega’s.” Zo creëert Thijs het gevoel van één team en geeft het daarnaast ook medewerkers de kans om feedback te geven op de werkprocessen. “Zij hebben namelijk weer een geheel andere blik op dingen dan hun collega’s die elke dag in dit proces zitten,” zegt Will.

 

Nieuw personeel

Het vitaliteitsplan moet resulteren in tevreden en loyale medewerkers, maar het spreekt zich ook rond! Rilana: “Zo horen we regelmatig van sollicitanten dat ze bij ons willen werken, omdat ze positieve verhalen hebben gehoord over Thijs als werkgever. Daar zijn we dan ook mega trots op!”

 

“Iedereen krijgt hier een kans! Zo lopen er bijvoorbeeld veel stagiaires rond en veel van hen blijven na hun opleiding ook hier hun carrière voortzetten. Ze hebben ervaren hoe leuk het hier is en wij ontvangen ze maar al te graag terug,” aldus Will, al 41 jaar werkzaam bij Thijs Logistiek. Hij begon ooit als chauffeur en is doorgegroeid naar het kantoor op de HR-afdeling. Het laat zien hoe Thijs de kans geeft om door te groeien binnen het bedrijf. Er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

 

Will: “En wanneer je nieuw bij ons bent, gooien we je zeker niet in het diepe. Waar vroeger gezegd werd: ‘Zo, hier is de sleutel, daar staat de wagen en succes!’, zorgen we er nu voor dat jij goed voorbereid aan de slag gaat.” Er vindt eerst een onboarding plaats, je krijgt een rondleiding langs alle afdelingen en daarna ga je een paar dagen op pad met een ervaren chauffeur. Zo leer je het werk op een goede manier te doen en wanneer jij er zelf klaar voor bent, laten we je los en kun je alleen aan de slag. Bij andere functies gaat dit ook zo en leer je van bekwame magazijn- of kantoormedewerkers!

 

Het resultaat: vele loyale medewerkers die al jaren bij Thijs werken, dat is waar we samen voor gaan!