Wie is Thijs?

Thijs Logistiek is een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Ons doel is plezier bezorgen. Aan onze klanten, eindontvangers en medewerkers. We slaan goederen veilig op, handelen e-fulfillment af en distribueren binnen 24 uur in de Benelux.

icom-missie

Missie

Thijs bezorgt het plezier. Vanaf het moment dat de goederen in onze handen zijn zorgen we ervoor dat deze volgens de gemaakte afspraken geleverd worden. Dit alles op een zo duurzaam mogelijke manier. Niet alleen onze klanten, maar ook de eindontvanger ervaart hierin plezier. Daarnaast creëren we ook een plek waar onze medewerkers zich thuis voelen en dus ook het plezier ervaren.

icon-visie

Visie

Tevreden klanten, dat staat bij ons centraal. We waarderen persoonlijk contact en zijn flexibel, efficiënt en betrouwbaar in het distribueren, opslaan en collecteren van goederen in de Benelux. We zetten hiervoor een geïntegreerd netwerk van partners in. Samen met deze zes collega’s streven we proactief en continu naar verbetering. Ook zoeken we altijd naar mogelijkheden om verder te verduurzamen.

icon-stategy

Strategie

Thijs focust op wat zij specifiek voor klanten kunnen betekenen. We beantwoorden logistieke en eventuele complexe vraagstukken correct en komen met een oplossing op maat. Een essentieel uitgangspunt voor ons is dat klanten tevreden zijn en het plezier ervaren bij de geleverde service. We bouwen aan een de ontwikkeling van een goede en langdurige relatie. Thijs bezorgt het plezier!

Feiten & Cijfers

oplossingen-_distributie & logistiek

500000+

zendingen per jaar

icon_medewerkers

150

medewerkers

icon_length

13m

langste zending

oplossingen-_warehousing

4700+ m²

crossdock

Een stukje historie

Onze geschiedenis gaat terug tot de 19e eeuw. In ruim 130 jaar zijn we uitgegroeid tot de top 200 van logistieke bedrijven in de Benelux.

Thijs Logistiek - historie 088
Thijs Logistiek - historie 088
1.

1887

Oprichter Johannes Theijs begint op locatie Wilhelminasingel in Weert

Thijs Logistiek - historie 085
Thijs Logistiek - historie 085
2.

1925

Dochters Theijs nemen onder naam ‘Gezusters Theijs’ het bedrijf over. Ze beschikken op dat moment over 1 vrachtauto en één knecht.

Dia-4_Thijs Oud
Dia-4_Thijs Oud
3.

1958

Het bedrijf wordt gedoopt met de naam ‘Thijs Expeditie’, nadat Joep van Rooijen de nieuwe eigenaar wordt.

Thijs Logistiek - historie 094
Thijs Logistiek - historie 094
4.

1976

Door verdere groei en ontwikkeling verhuist Thijs Expeditie uit het centrum naar de Havenweg in Weert. Hier groeit de locatie door in loop der jaren tot meer 11.000 m² laagbouw opslag

Thijs Logistiek - historie 091
Thijs Logistiek - historie 091
5.

1982

Na het overlijden van Joep van Rooijen nemen zijn zoon Frans en dochter Marjo het bedrijf over. Het bedrijf groeit tot 150 werknemers en 60 voertuigen.

one-stop-shop-thijs
one-stop-shop-thijs
6.

2012

Marius Verschuuren neemt de onderneming over en verandert de naam in ‘Thijs Logistiek’.

RemoteMediaFile_6553670_0_2021_07_07_17_15_22
RemoteMediaFile_6553670_0_2021_07_07_17_15_22
7.

2022

Thijs Logistiek verhuist naar de nieuwe locatie aan het Witvennenveld 2. Met 1.800 m² warehouse van 12 meter hoog en 4720 m² crossdock groeit het bedrijf aanzienlijk.

WeertWittevennenveld 2Thijs Logistiek
WeertWittevennenveld 2Thijs Logistiek
8.

2022

Zonen Brent en Willem Verschuuren nemen de rol over van Marius Verschuuren.

WeertWittevennenveld 2Thijs Logistiek

Verduurzaming bij Thijs

We zoeken continu naar mogelijkheden om ons bedrijf te verduurzamen. Ons nieuwe pand is dan ook gebouwd met de nieuwste technologie. We hebben circulaire materialen gebruikt, het pand heeft een hoogwaardige isolatie en we gebruiken geen gas. Ons interne materieel is volledig elektrisch en we maken alleen gebruik van Lithium-ion batterijen. Op momenten laten we zelfs de auto staan. We werken in verschillende steden samen met fietskoeriers om zendingen te leveren.

Kennismaken voor een samenwerking?

Geen logistieke uitdaging is ons te gek! Heeft u dus een specifieke vraag of wilt u gebruik maken van onze diensten, neem dan gerust contact op.

Onze laatste
updates

Geluk op de werkvloer

Thijs bezorgt het plezier. Dat doen we bij klanten, bij ontvangers en natuurlijk ook bij onze eigen medewerkers. Want gelukkige medewerkers zijn goud …


Lees meer >>

Klant aan het woord - We hebben er geen omkijken naar

FUJIFILM Netherlands BV, onderdeel van een wereldwijd concern, is actief in de …

Lees meer >>

Een distributiecentrum om trots op te zijn

Het fonkelnieuwe distributiecentrum van Thijs Logistiek bevindt zich …

Lees meer >>

Klant aan het woord - We zien elkaar echt als collega's

Het assortiment van Heuts bestaat uit artikelen voor binnenshuis, buitenshuis …

Lees meer >>